4x Droogbloemen in jouw Interieur

Geplaatst door Marit Selij op

4x droogbloemen in jouw interieur

In deze blog probeer ik je wat meer inspiratie te geven over de verschillende manieren van droogbloemen verwerken in jouw interieur! Droogbloemen zijn er voor iedereen. Ben jij een plant en bloemenlover? Of behoor jij  tot de groep mensen waarbij dit bekend in de oren klinkt: ”Onee! weer mijn planten vergeten water te geven.” en niet zo handig zijn met alle plantenpracht. Dan zijn deze tips er speciaal voor jou!

1. In een vaas

Droogbloemen zijn hip! Ze zijn perfect voor in een vaas, je kunt ze in vele ruimtes in huis zetten. Een Mooie droogbloemen bos op een kast, dressoir of op je nachtkastje. Vergeet niet je toilet af te stylen met een mooie vaas  & droogbloemen boeket 

Tip: Kies voor de bos de juiste vaas. Droogbloemen vallen net even anders in een vaas dan een verse bos. Bij een te grootte opening in diameter kan je bos teveel uit elkaar vallen, kies daarom met droogbloemen voor een vaas met smallere opening. 

 

2. In een glazen fles of buisje.

Een andere manier om je droogbloemen in je interieur te laten terug komen is in een glazen fles of glazen buisje. De droogbloemen flessen  zijn er in vele soorten, kleuren en maten. De flessen zijn makkelijk neer te zetten op je bureau, plankje of bijzettafel. Voor de bloemenflessen zijn er ook speciale kaarsenhouders beschikbaar, ze zullen daarom ook prachtig staan bij een tafelschikking tijdens een diner. Ze combineren ook goed met andere accessoires  zoals theelichten, kandelaars & kaarsen. 

 

3. Flowercloud & bloemenwolk

flowerclouds of bloemenwolken zie je al een tijd schitteren op bruiloften waar ze boven dinertafels of buffetten hangen. Ze worden ook vaak gebruikt als backdrop als een groot geheel of met meerdere clouds en wolkjes bij elkaar. Deze prachtige wolken zijn dus zeer geschikt voor feesten, fotoshoots en partijen. Maar je kunt de wolken ook in huis hangen, met deze unieke manier van droogbloemen in jou interieur heb je meteen een echte eyecatcher in je ruimte. De bloemenwolken zijn in verschillende kleuren en variaties te maken.

 

4. Aan de wand.

Droogbloemen zijn perfect om je muur te decoreren! Je denkt dan meteen aan een van de droogbloemen kransen. 
De droogbloemenkrans zie je steeds vaker in verschillende interieurs, maar naast de prachtige kransen zijn er nog genoeg mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld eens aan een hoefijzer met droogbloemen. Zelf bekleedde ik al eens een mooie rotan spiegel met droogbloemen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een mooie wand decoratie te maken.  Verschillende Kleurencombinaties of combineer meerdere droogbloemenkransen in verschillende maten. De keuze is eindeloos! 

 

 

Laatste tip!

Wees Creatief! je kunt zelf ook gemakkelijk bloemen drogen in een bloemenpers of door ze ondersteboven op te hangen. Als je ze in een donkere en goed geventileerde kamer hangt zullen ze het mooiste drogen en behouden ze het beste hun kleur. Hang te bloemen ongeveer 4-8 weken te drogen. Met jou gedroogde boeket maak je de prachtige creaties. 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter