DIY droogbloemenkrans maken

Geplaatst door Marit Selij op

DIY

Droogbloemen krans maken

Heb jij altijd al een eigen droogbloemen krans willen hebben en wil je die ook nog eens zelf maken?  Lees dan verder en kijk mijn video, wil je meteen aan de slag? Bestel dan hier mijn diy pakket!  

Do it yourself!
“Je bent creatiever dan je denkt!”  

 Wat heb je nodig? 

- een ring van metaal of hout

- ijzerdraad 

- tangetje 

-verschillende soorten droogbloemen 

- touw of lint voor de afwerking 

 

Stap 1 

Maak van de droogbloemen kleine bosjes bloemen. Je maakt de bosjes bloemen ongeveer even groot als een bloemen corsage. Knip de steeltjes niet te kort. De bosjes bloemen mogen hetzelfde zijn maar voor een speels effect gebruik je per bosje andere bloemen en varieer je hiermee. 

Voor een halve ring gebruik je 7/8 bosjes 

voor een volle ring minstens 2x zoveel. 

Stap 2 

Nu de bosjes gerangschikt zijn kunnen we beginnen met het maken van de krans. Pak een bosje tussen duim en wijsvinger en wikkel daar een stukje ijzerdraad omheen, laat aan weerszijde een stukje ijzerdraad over. knip het ijzerdraad niet af. 

leg deze op de ring, op een houten ring zoals die in de diy pakketjes plaats je de bloemen op de smalle zijde van de ring. 

Bind de bloemen stevig op de ring zodat deze niet meer kunnen schuiven.

 

Vervolg en ga verder.. 

Het volgende bosje leg je dakpansgewijs op het vorige bosje en bind deze weer met het ijzerdraad om de ring, zorg dat het ijzerdraad van het vorige bosje ook niet meer zichtbaar is. Je vervolgd deze stap totdat je alle bosjes op je ring hebt gebonden. Je kunt het laatste bosje afwerken met touw zodat het ijzerdraad ook daar niet meer zichtbaar is.

Extra bloemen toevoegen.

Met een lijmpistool (ook te koop bij zeeman) of goede hobby lijm kun je voorzichtig wat extra helichrysum of andere bloemen toevoegen aan je krans. Doe wat lijm op de achterkant van de bloem en bevestig deze voorzichtig tussen de bloemen van de droogbloemen krans. Houd even vast totdat hij goed vast zit.

 Video link van YouTube

 Leuk dat je kiest om zelf een krans te maken, klik hier om de video  van deze diy te openen. In deze video leg ik uit hoe ik de krans maak. Je kunt deze zo vaak bekijken als je maar wilt.

 

 

 

 

 


 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht


Laat een reactie achter