Hoe onderhoud ik mijn droogbloemen?

Geplaatst door Marit Selij op

Hoe onderhoud ik mijn droogbloemen? 

Dat droogbloemen heel hip & duurzaam zijn weten we allemaal! Er is zoveel keus uit allerlei kleuren en soorten, maar hoe zit het dan met het onderhoud van deze prachtige gedroogde bloemen? In deze blog deel ik een aantal waardevolle tips!

 

               

Nooit uitgebloeid!

Een verse bos is na 1,5 week vaak helemaal uitgebloeid. Het is dan ook echt doodzonde om elke week weer een nieuwe bos te moeten kopen. Droogbloemen blijven een stuk langer staan. Vaak zijn de droogbloemen na 6 maanden nog steeds mooi! De droogbloemen hebben weinig onderhoud nodig!  

 

Onderhoud

Hoe onderhoud je nu het beste je droogbloemen? Sommige bloemen soorten die gedroogd zijn gaan langer mee dan andere soorten. Dit komt doordat de ene bloem net iets kwetsbaarder is dan de andere bloem. Ook worden sommige bloemensoorten op verschillende manieren gedroogd.  Rozen en eucalyptus worden ook wel gepreserveerd. Dit is een speciale methode van drogen waardoor de bloemen nog langer goed blijven, wel 1 tot 3 jaar! Hieronder wat tips om nog langer te genieten van jou Muurbloempje! 

"Zo hebben echt geen water nodig"

Geef ze geen water! In tegenstelling tot je kamerplanten en mooie bos verse bloemen hebben droogbloemen echt geen water nodig! 

Op een droge plaats : Om je bloemen optimaal te beschermen tegen alle invloeden zet je de droogbloemen op een vochtvrije plaats.  Zo voorkom je dat de bloemen vochtig worden en gaan hangen, ze zijn dan ook niet geschikt voor in de badkamer!

Niet in het zonlicht: Zorg er ook voor dat de bloemen niet in de zon komen te staan. Staan ze teveel in het zonlicht? Dan kunnen de droogbloemen gaan verkleuren. De flessen kunnen ook niet tegen zonlicht, het kan gebeuren dat er na te veel zonlicht in je fles condens ontstaat. Zet de fles dan even open, zodra de condens is verdwenen plaats je de kurk weer terug!

Afstoffen doe je zo! Is je boeket of krans toch wat stoffig geworden? Blaas je boeket ofkrans dan een af met de föhn. Zet de föhn wel op de koudste en laagste stand! Zo blaas je het stof er zo af! De bloemen flessen stof gemakkelijk je af met een doek.

"Nieuwe bloemen combineren met je oude bos"

Één laatste Tip! Ben je uitgekeken op je bos? Wissel af met een nieuw droogboeket of combineer met de prachtige droogbloemen flessen of kransen. Je kunt je bos ook verdelen in verschillende vazen, vazen met verschillende hoogtes een vormen geven een extra speels en mooi effect. Maar ook met een paar losse bloemen kun je jou oude bos weer helemaal opfleuren! En staat er weer een  nieuwe prachtige eyecatcher op tafel!
      

Veel Liefs,Marit

 

 

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter