Hoe kan ik mijn droogbloemen in mijn vaas schikken?

Geplaatst door Marit Selij op

Hoe schik ik mijn Droogbloemen boeket?

Je ken het wel, je haalt je droogbloemen boeket  uit de verpakking en dan begint de ellende, je zet het in de vaas maar het lijkt helemaal nergens op, Ik weet er alles van! De droogbloemen vallen niet in de vaas zoals je wilt.. Ik deel met jou wat je wel moet doen met droogbloemen.  

Daarom heb ik een aantal gouden en makkelijke tips op een rijtje gezet die je zeker gaan helpen met jou droogbloemen boeket! 

   • Kies de juiste vaas?
    kies ten eerst een vaas met een smallere hals opening. droogbloemen vallen helaas wat smaller in je vaas dan een verse bos. heb je een vaas van keramiek of een andere ondoorzichtige vaas of een pot van aardewerk dan kun je het boeket steviger of hoger zetten door een stuk oase of kippengaas te gebruiken.

   • Begin bij het schikken met de sterke kortere stelen.
    Begin met de kortere droogbloemen, deze zullen vooraan in je boeket mooi zichtbaar zijn. Kruis twee stelen over elkaar en herhaal dit met nog twee stelen. De stelen die je hierna gaat gebruiken worden steeds langer.

   • Draai de vaas steeds een kwartslag om en ga door met het kruisen van de stelen.
    De stelen leunen nu op het eerste kruis. Blijf de vaas draaien en voeg steeds meer droogbloemen toe, breng volume aan met bijvoorbeeld gipskruid of mooie pluimen. Kruis voor Kruis bouw jij een prachtig boeket op! Als laatste steek je de langere stelen er bij. Denk aan bijvoorbeeld babala op mooie lange pluimen. 

Kijk voor meer tip op mijn Instagram pagina en bekijk deze video online  

Mijn laatsteTip..

We hebben een prachtige selectie aan droogbloemen en sets in de webshop staan bekijk alle droogbloemen boeketten met vaas & droogbloemen boeketten 

 

   

    

Deel dit bericht← Ouder bericht


Laat een reactie achter